Jakie są plusy jedzenia konopi? Jak one smakują? Czy kuchnia roślinna faktycznie jest monotonna, bezsmakowa i niekoniecznie tania? Na te i wiele innych pytań odpowiada w dzisiejszym tym odcinku Sylwia Maksym – dietetyczka roślinna współpracująca z zawodowymi kolarzami i nie tylko, autorka bloga bodyidea.pl i podcastu Paliwo z roślin. Otrzymujecie też od niej praktyczne porady i kilka prostych przepisów.
00:51 – Kim jest Sylwia i dlaczego jest świetną dietetyczką roślinną? 🙂
3:30 – Skąd zmiana z mięsożerki niewyobrażającej sobie czerpania paliwa z roślin na właśnie taki styl życia?
8:47 – Dlaczego warto jeść konopie?
14:38 – Jak przygotować konopie, żeby były jeszcze smaczniejsze?
15:50 – Jakie rośliny są jeszcze godne uwagi w diecie?
20:18 – Czy dieta roślinna jest monotonna i droga?
25:08 – Jak utrzymać dietę roślinną, gdy nie mamy czasu na gotowanie?
28:25 – Czy dieta roślinna jest dla każdego?
33:06 – Jak przejść na dietę wegetariańską/wegańską
38:36 – Co, gdy złamiemy się na diecie?
48:00 – Odwiedzamy bloga Sylwii! Darmowe jadłospisy, przepisy i wiele innych.