fbpx

Jakie są plusy jedzenia konopi? Jak one smakują? Czy kuchnia roślinna faktycznie jest monotonna, bezsmakowa i niekoniecznie tania? Na te i wiele innych pytań odpowiada w dzisiejszym tym odcinku Sylwia Maksym – dietetyczka roślinna współpracująca z zawodowymi kolarzami i nie tylko, autorka bloga bodyidea.pl i podcastu Paliwo z roślinOtrzymujecie też od niej praktyczne porady i kilka prostych przepisów.

00:51 – Kim jest Sylwia i dlaczego jest świetną dietetyczką roślinną? 🙂

3:30 – Skąd zmiana z mięsożerki niewyobrażającej sobie czerpania paliwa z roślin na właśnie taki styl życia?

8:47 – Dlaczego warto jeść konopie?

14:38 – Jak przygotować konopie, żeby były jeszcze smaczniejsze?

15:50 – Jakie rośliny są jeszcze godne uwagi w diecie?

20:18 – Czy dieta roślinna jest monotonna i droga?

25:08 – Jak utrzymać dietę roślinną, gdy nie mamy czasu na gotowanie?

28:25 – Czy dieta roślinna jest dla każdego?

33:06 – Jak przejść na dietę wegetariańską/wegańską

38:36 – Co, gdy złamiemy się na diecie?

48:00 – Odwiedzamy bloga Sylwii! Darmowe jadłospisy, przepisy i wiele innych.

 

Wolisz czytać niż słuchać?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przewiń do góry